Vålådalen

VÅLÅDALEN - En del av årefjällen

Idag den 14.oktober är Vålådalen blandt de första i Sverige att erbjuda skidpremiär, 3 km konstsnö spår ligger och väntar! Är det du eller jag som blir först ut i spåret i år? Elit-skitet av skidåkning väljer Vålådalen som träningsort, men inte enbart pga tidig snö tillgång.

Bilder och liveupdates från dagen snö premiär får du HÄR!

Strax söder om Åre ca 3 mil med bil, hittar du den idylliska fjällorten Vålådalen. Om du ska andas äkta jämtländsk fjälluft är det till Vålådalen du ska åka! Här får du uppleva den jämtländska fjällvärlden och naturen på bästa sätt, på årets alla årstider! Och tro mig ingen årstid uppe i Vålådalen är sämre än den andre!

Sommar har du en oändlighet av vandringsleder att gå lös på, likadant gäller på vintern, fast då skidspår.

Inte nog med att de erbjuder dig ett enkelt och nära sätt att komma ut i naturen på, hotelldelen erbjuder dig sköna sängar där du sover djupare än det du trodde var möjligt! Nått av det bästa enligt mig är tystnaden och lugnet du får i Vålådalen, och en av huvudanledningarna till varför jag valt att lägga flera läger och träningsdagar till Vålådalen upp genom åren! I kombination med grymt bra sömn så måste man ju bli bättre av att vara där.

De har även en restaurang som erbjuder det bästa ur det jämtländska matfatet flera gånger om dagen, en spa o relax avdelning, dit tar du dig med glädje efter långa sköna dagar på fjället, i skidspåret eller om du varit runt det häpnadsväckande Blanktjärn!

Men det jag tycker är den största fascinationen med Vålådalen är att det varit så många idrottsstjärnor där på läger genom tiderna! Allt från OS och världsmästare i tungviktsboxning som Floyd Patterson, längdskidor, maraton, löpning, skridsko och ja listan kan göras förvånansvärt lång! I Vålådalen sitter de faktiskt på en guldskatt av idrottshistoria, mycket av detta har gått i arv från det att Gösta Olander - lite av Vålådalens fader bjöd in atleter världen över att komma till Vålådalen för att träna. Och än idag är det många elit-aktiva som väljer Vålådalen som träningsort.

Kolla in mer om Vålådalen här!

/Niklas


Gillar

Kommentarer