Tack för mig!

I vanlig ordning skulle jag varit i full gång med förberedelserna inför en ny säsong, men jag har nu bestämt mig för att sluta med skidskytte. Ett beslut jag tagit på väldigt många fler anledningar än enbart sjukdomsproblematiken den gångna säsongen.

Jag är fortfarande full av motivation och träningsglädje, men för min del så har det handlat om att jag måste se en utveckling och att pilarna pekar åt rätt håll. Med många sjukdomsavbrott flera säsonger på rad så har jag inte känt av den utveckling jag sökt och som jag hade behövt ha för att nå dit jag vill, en mycket hög internationell nivå. Det är också mycket annat runt om och i en elitsatsning som ska fungera så bra som möjligt, då det kräver extremt mycket mer än bara träningsvilja, glädje och motivation.

Jag har idrotten att tacka för väldigt mycket! Den har gett mig en livsstil, ett levnadsätt jag värdesätter väldigt högt. Träna, tävla, slita, andas, vinna, förlora och att vara fysiskt utmattad är något av det bästa jag vet och kommer fortsätta tycka så. Idrottandet har gett mig en ´drive´, en motivation och vilja som jag kommer ha med mig i allt annat jag nu kommer hitta på. Så tack till skidskyttet som idrott för alla de personliga egenskaper jag fått utveckla. Jag kommer fortsättningsvis leva och andas för att alltid driva utvecklingen framåt, uppåt! Skidskyttet har varit den bästa skolan så långt och gett mig erfarenheter jag kommer nyttja i lång tid.

Det har samtidigt skänkt mig enorm glädje och jag har lärt känna väldigt många personer både i Sverige, Norge och runt om i hela Europa och ännu längre ut i världen. Jag har fått väldigt mycket vänner och varit med om massor av spännande upplevelser.

Lotten Sjödén, Jean-Marc & Jag - UOS Innsbruck 2012

Det finns de som däremot ska ha ett extra STORT TACK, mina sponsorer. Utan er hade jag nog aldrig nått dit jag nådde, även fast jag inte nådde så långt jag ville. Det hade inte blivit något landslag, det hade inte blivit några internationella tävlingar, mästerskap och medaljer. Nu har jag fått uppleva både det att vara en del av ett landslag, jag har fått tävla på internationell nivå, jag har åkt internationella mästerskap, tog till och med en medalj! Tagit SM-medaljer och en massa andra resultat. Och ja, även fast det är jag som tränat och tävlat har ni alla en del av det!

STORT TACK TILL:
Per-Magnus & Katarina på Salén Ship Mangement och Noble Caledonia.

Jonas Alwin på Fysiolabbet.

Andreas m. personal på Hos Andreas Restaurang.

Jonas Ågren och hela hans personal i Vålådalen.

Björn och Jörgen på bilbolaget i Östersund.

Filip på Huntland i Åre..

Kent – Ove på Sportsgym.

Bjørnar på Timik A/S i Norge

Lars-åke på Alpina och Backcountry Equpiment.

Fredrik på One way sports.!

Oändligt många tack till all den hjälp ni ställt upp med.

Det är också några nyckelpersoner som ska ha ett extra tack!

- Hans Anton Bjørndalen och Christian Bache i Team skiguard.

- Jean Marc Chabloz

- Klaus Lindqvist

Tack också till alla tävling o träningskollegor jag lärt känna!

Sist men inte minst, så ska jag nämna min familj. De har betytt enormt mycket för mitt idrottande. Det blir också lite speciellt i och med att vi haft skidskyttet i vårt familjeliv i nästan 15 år eller mer. Det var min bror som till en början fick in mig på skidskytte spåret och med tiden visade det sig att både jag och Henrik skulle lyckas ganska bra. Såpass bra att vi bildade ett eget team och företag tillsammans, åkte på egna träningsläger, tävlingar och en massa andra spännande saker tillsammans, allt tack vare skidskyttet och en stor dos framåtanda, nytänkande och brödraskap.

The young Team Forsberg

Jag, min bror och syster har alla varit aktiva och idrotten har varit en stor del av vårt familjeliv. I min familj har vi levt och andats skidskytte i många år, anpassat jobb, skolgång och semestrar med mera efter hur vi tränat och tävlat.

Som sagt så har allt sin tid och jag går spännande tider i möte. Tiden som skidskytt är över för min del och min tid för att bli bra något annat är här.

Vi ses plötsligt!

TACK!

/Niklas Forsberg

Gillar

Kommentarer