Niklas forsrberg www.teamforsberg.se
Niklas forsberg www.teamforsberg.se
Niklas forsberg www.teamforsberg.se

VÅLÅDALEN - En del av årefjällen

Idag den 14.oktober är Vålådalen blandt de första i Sverige att erbjuda skidpremiär, 3 km konstsnö spår ligger och väntar! Är det du eller jag som blir först ut i spåret i år? Elit-skitet av skidåkning väljer Vålådalen som träningsort, men inte enbart pga tidig snö tillgång.

Bilder och liveupdates från dagen snö premiär får du HÄR!

Strax söder om Åre ca 3 mil med bil, hittar du den idylliska fjällorten Vålådalen. Om du ska andas äkta jämtländsk fjälluft är det till Vålådalen du ska åka! Här får du uppleva den jämtländska fjällvärlden och naturen på bästa sätt, på årets alla årstider! Och tro mig ingen årstid uppe i Vålådalen är sämre än den andre!

Sommar har du en oändlighet av vandringsleder att gå lös på, likadant gäller på vintern, fast då skidspår.

Inte nog med att de erbjuder dig ett enkelt och nära sätt att komma ut i naturen på, hotelldelen erbjuder dig sköna sängar där du sover djupare än det du trodde var möjligt! Nått av det bästa enligt mig är tystnaden och lugnet du får i Vålådalen, och en av huvudanledningarna till varför jag valt att lägga flera läger och träningsdagar till Vålådalen upp genom åren! I kombination med grymt bra sömn så måste man ju bli bättre av att vara där.

De har även en restaurang som erbjuder det bästa ur det jämtländska matfatet flera gånger om dagen, en spa o relax avdelning, dit tar du dig med glädje efter långa sköna dagar på fjället, i skidspåret eller om du varit runt det häpnadsväckande Blanktjärn!

Men det jag tycker är den största fascinationen med Vålådalen är att det varit så många idrottsstjärnor där på läger genom tiderna! Allt från OS och världsmästare i tungviktsboxning som Floyd Patterson, längdskidor, maraton, löpning, skridsko och ja listan kan göras förvånansvärt lång! I Vålådalen sitter de faktiskt på en guldskatt av idrottshistoria, mycket av detta har gått i arv från det att Gösta Olander - lite av Vålådalens fader bjöd in atleter världen över att komma till Vålådalen för att träna. Och än idag är det många elit-aktiva som väljer Vålådalen som träningsort.

Kolla in mer om Vålådalen här!

/Niklas


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Övrigt

Blir tråkigt att enbart blogga om idrotten och vad som händer kring det... Så här kommer ett lite annorlunda inlägg om en tandlös Niklas! 😄

I våras fick jag en rejäl smäll på käften, höhö! Inte på det vis många vill tro, men men... Har än inte fått satt in något implantat då jag inte vill riskera säsongen, då jag hört det är ganska lätt att bli sjuk och infektionsrisken är ganska hög, och skulle ändå tvingas ta det lugnt en-två veckor efter själva operationen.. och det har jag inte tid med. Idag var jag är iallafall till tandläkaren och fick gjort en provisorisk lösning, där tanden som jag slog ut (ja jag har faktiskt sparat den) blivit limmad på plats så länge, så nu är det bara dra på sig det bredaste leendet jag har! Sen ska jag göra operationen till våren är det tänkt och då sitter tanden som ska, nu finns det en risk för att den lossnar igen.

Någon som har erfarenheter av tandimplantat och hur det var att göra en sådan operation? Lider inte av tandläkarskräck, men skulle va roligt att få höra andras erfarenheter om tandimplantat och övriga tandproblem?


/Niklas

Likes

Comments

Träning, Träningsläger, Vardag, Övrigt

Hej på er!

Nu gick det allt för långt mellan inläggen här! Nästan så långt att vintern håller på att göra sitt intåg här i Jämtland. För er som följt med så var det ju träningsläger förra veckan, och ja 'poff' så var den veckan förbi, lägerveckor har en tendens till att gå på överljusfart och ibland hänger jag inte helt med i huvudet, dagarna gick allt för fort, för att hinna med det jag vill, men träning och de sakerna går alltid i första hand.

Det blev i allafall en bra lägervecka med många givande träningspass. Framförallt hade vi en del hård intensiva pass under veckan och på det sättet ett bra kvitto på om man är i fas eller inte.

Testracet för min del blev kanske inte helt som jag hoppats på, var inte helt där jag ville va, eller hade velat fått ut mer av racet, men igen så var det bara en test tävling. Först till vintern det gäller och har flera veckor och massor med hög intensiv träning kvar att justera formen på, jag åker såpass fort att jag är svårfångad på bild iallafall.

Under veckan passade vi även på att utnyttja Åre fjällen, blev ett sjukt bra intervall pass där uppför Åre skutan.

Och när vi väl var i Åre så passade vi på att klämma in ett studiebesök på Åre chokladfabrik mellan passen. Där fick vi en rundtur i fabriken, smakprov och förklarat hur hela choklad processen går till! Och bästa av allt vi fick lära oss att choklad är nyttigt, hehe!

Har du aldrig varit in i denna charmiga lilla fabrik, som imponerade nog säljer choklad till hela Sverige, så ser du bäst i att skynda dig dit! Rekommenderas starkt!

Efter lägret blev det en lugn vilodag, följt av en dag i Norge, Meråker. Här stod det fys-tester på schemat! För den som är intresserad så körde jag Vo2-max test och en laktatprofil, man mäter alltså ens lung kapacitet (förmågan att ta upp syre o2 i kroppen), mjölksyra tröskeln i blodet och den generella fysiska kapaciteten och status! Att årets sista barmarksläger är avklarat och de sista fys-testerna är gjorda är ett tydligt tecken för oss skidåkare att vinter är alldeles runt hörnet. Och apropå vinter och kyla så var det -3 grader och snö på fjällen när jag körde hem! Så ja snart vinter på riktigt hoppas jag!

Nu är det knappt 2,5 vecka tills första snö lägret med teamet, det längtar jag maximalt till! Nu väntas några dagar med hård körning i Östersund innan jag åker till Stockholm på söndag och blir där ett par dagar.

See yaa!

/Niklas

Likes

Comments